Sociala medier, Content marketing

Effekt på Twitter

8 februari, 2016 Camilla Svensson

Content marketing inom B2B och Twitter är en perfekt kombination.

Hur får du effekt på din innehållsmarknadsföring med hjälp av Twitter?

 1. Bestäm ett syfte
  Bestäm dig för vad du ska göra på Twitter. Vem vill du ha kontakt med? Vad vill du veta om dem? Vad ska du göra med informationen?

 2. Det handlar inte om dig
  Det finns mängder av saker på webben som är intressant för dina intressenter, potentiella kunder och kunder. Länka, kommentera och retweeta det. Ditt företag är säkert intressant, men inte så intressant att man orkar med att du pratar om er själva hela tiden.

 3. Var inte ett ägg
  Se över designen på din Twittersida. Till att börja med, ladda upp en profilbild och skriv en biografi. Ingen vill följa ett ägg utan personlighet. Se sedan över bakgrundssidan. Även om de flesta aldrig kommer att besöka den så vill du visa för de som gör det att du bryr dig.

 4. Följ och bli följd
  Jobba aktivt med dina följare. Leta efter dina kunder och intressenter som du redan har kontakt med till att börja med. Följ dem så kommer de säkerligen att följa tillbaka. Gå sedan vidare och följ andra Twittrare som är relevanta för dig och/eller dina kunder och intressenter.  Leta efter folk genom nyckelord, hashtags, som är relevanta för ditt syfte. Scrolla igenom och hitta följare bland dina följares följare. När du hittat en viktig person – läs dess tweets och följ gärna twittrare som hen diskuterat saker med.

 5. Sprid ut dina tweets
  Tyvärr funkar inte strategin att twittra en kvart om dagen för de flesta. Twitter är aktivt under hela dagen och chansen att dina viktiga möten skulle ske just under den kvarten som du tänkte vara aktiv är ganska liten.

  Tänk att du ska twittra 2-3 gånger om dagen till att börja med. Tänk igenom vad du tänkt säga och vad du hoppas att det ska ge. Tänk gärna på vem det är du riktar tweeten till. Ibland kan det till och med vara okej att tilltala enstaka följare i tweets, för att visa att du faktiskt tänker på just dem för det innehållet.

  Vet du att du inte kommer hinna twittra tre gånger om dagen kan du planera tweets och schemalägga dem, så att du åtminstone har en jämn publiceringstakt. Det finns många olika verktyg för det som Hootsuite, Buffer och Tweetdeck.

 6. Mät och följ upp  
  Använd en bevakningstjänst för sociala medier eller Twitters egen statistik för att hålla koll på hur många mentions, retweets, favoritmarkeringar (hjärtan) och länkklick du får. De tre första mätvärdena visar om du är på rätt väg och engagerar din målgrupp medan länkklick visar om du länkar till intressant innehåll.

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Camilla Svensson


Camilla är webbredaktör på Appelberg och en fena på olika CMS. Hon har en utbildning från Hyper Island och har jobbat med kunder som till exempel Microsoft, SKF och Gränges.

Kontakta Camilla Svensson
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.