Content marketing, SEO

Case: SEO fick läsarna att välja Tele2

22 november, 2016 Måns Nilsson

iPhone 7 skulle se dagens ljus och förväntningarna var enorma. 

Uppdrag

För att underblåsa intresset och bidra till den entusiasm ett sånt här släpp kommer med, valde vi att fokusera på, och skriva artiklar om, alla rykten som omgärdade produkten.


Lösning

Vi bevakade ett flertal techbloggar från USA och Japan, som har gott renommé och säkra källor. På så vis var vi otroligt uppdaterade och kunde snappa upp rykten som inte hunnit spridas så långt. Vi valde också att gå lite djupare i ryktets uppkomst och sannolikheten i att det stämde. Målsättningen var att vara tidigt ute, tillfredsställa nördarna och publicera frekvent. När Apple presenterade telefonen bevakade vi även detta och avslutade med att filma unboxing av iPhone 7. Artiklarna publicerades på Tele2s plattform för content, Better Business. 

 

Tele2: Unboxing Iphone 7 from Appelberg on Vimeo.

Effekt

En stadig tillströmning av läsare under den vecka vi publicerade, för att sen dagen innan och samma dag som releasen skjuta ordentligt i höjden. Artiklarna placerade sig högt i Googles indexering och toppade både övriga telekombolag och stora mediehus.


LÄSTIPS: Så hör content marketing och SEO ihop

 

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Måns Nilsson


Måns Nilsson är journalist, norrlänning, slagskämpe och digital spanare. Med en guldspade i bagaget kom han till Appelberg 2015 och har sedan dess hjälpt några av Sveriges tyngsta industriföretag med pr-arbete i både traditionella och digitala kanaler. Måns Nilsson är digital affärsutvecklare på Appelberg och lever sitt liv till 83 procent digitalt.

Kontakta Måns Nilsson
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.