Content marketing, Effekt

Så når du rätt publik med din Content Marketing

21 april, 2016 Camilla Svensson

Content marketing är hett och i princip alla marknadsförare jobbar med innehåll för att hålla intresset kring sitt företag och sina produkter uppe – vilket så klart ska leda fler fram till köp. Vi googlar mer än någonsin och klickar på det vi tycker ser intressant ut – gärna det som hamnar högst upp bland sökresultaten.

Men samtidigt skapas massor av innehåll som aldrig blir läst. Därför ska du inte chansa utan jobba med vad som brukar kallas datadrivet innehåll. I korthet går det att beskriva i stegen nedan.

digital-statistik.jpg

Så når du rätt publik


 1. Analysera först
  Använd analysverktygen och se vad din målgrupp söker på och är intresserade av. När du har analyserat alla ledtrådar och lagt pusslet får kunderna personligt anpassad och relevant information. Ju mer du vet om kunden, desto optimalare blir upplevelsen för mottagaren.
 2. Jobba på dina rubriker
  8 av 10 läser bara rubriken och scrollar vidare – därför är det så viktigt att fånga in läsarna här. Det handlar om att skriva intresseväckande rubriker med koppling till innehållet. På så vis skapar du trovärdighet hos dina läsare och om du lyckas vässa både rubrik och innehåll så är chansen också större att det delas med andra.
 3. Lär känna din målgrupp – rikta innehållet
  När du hittar din målgrupps drivkrafter, hittar du också de myggbett du ska klia på. Är målgruppen barnfamiljer på jakt efter semesterort bör innehållet sannolikt fokuseras på service och aktiviteter så att barnen får underhållning och föräldrarna möjlighet till avkoppling.
 4. Mät och justera
  Våga testa olika typer av innehåll och rubriker. Var också noga med att mäta vad som gick hem, blev läst och varför. Den här typen av data ger dig viktig kunskap för ditt nästa inlägg eller artikel på webben.
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Camilla Svensson


Camilla är webbredaktör på Appelberg och en fena på olika CMS. Hon har en utbildning från Hyper Island och har jobbat med kunder som till exempel Microsoft, SKF och Gränges.

Kontakta Camilla Svensson
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.