Content marketing

Så gör ni en snygg årsredovisning

29 september, 2016 Tom Barette

Förra veckan berättade Göran Lind hur din årsredovisning blir läst. Idag förklarar Jan Sturestig hur staplar och diagram går från obegripliga formler till ögongodis. 

Alla företag måste redovisa sina resultat på ett eller annat sätt. Men det finns inga krav på att det ska se snyggt ut eller att någon ska kunna ta till sig informationen. Däremot har företag mycket att vinna på att rätt personer får upp ögonen för företagets verksamhet.

Så varför inte ge siffrorna och staplarna lite extra kärlek och omtanke? För om man lägger tid på nya och estetiskt tilltalande utformningar kan man få till fantastiskt läckra lösningar.

Här kommer mina tre bästa tips på hur du får din årsredovisning att sticka ut från mängden:

1. Första exemplet kommer från Browns i London för Invesco. Här hittar vi diagram i annorlunda format och en tydligt strukturerad design som skapar en stark känsla.

1.png

2. Exempel två har vår AD, Markus Ljungblom, gjort för Addnode. Med en tydligare struktur, genom­arbetade texter med ett redak­tionellt till­tal samt infor­mativ och modern grafik gjorde Appel­berg en redan bra produkt ännu bättre.

2.png

22.png

3. I exempel tre har de tagit steget fullt ut i en annorlunda lösning. Det handlar om Zumtobels årsredovisning från 2012. Den är uppdelad i två delar där den ena delen (övre bilden) innehåller alla siffror och fakta medan den andra delen (nedre bilden) är en vacker printad version av en video från 1998 som gjordes av artisten Anish Kapoor.

3.png


 

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Tom Barette


Tom Barette är designchef på Appelberg. Han är utbildad i London och vid Hyper Island. Kontakta Tom om du vill veta mer om vårt erbjudande inom formgivning.

Kontakta Tom Barette
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.