Sociala medier, Effekt

Poster i sociala medier som fungerar

19 januari, 2018 Emma Pettersson

Planlösa inlägg är en säker (icke-)strategi för uteblivet engagemang i sociala medier. Här är en komihåglista med fyra typer av poster som verkligen fungerar

4 poster i sociala medier som fungerar 


 1. Inbjudande storytelling
  I sociala medier förväntar vi oss interaktion. Att följa ett företag är ett medvetet och identitetsbyggande val – med förväntningar om en relation. Tillgodose behovet genom att bjuda in följarna bakom kulisserna och få dem att känna sig utvalda och sedda.

 2. Målgruppsbyggande underhållning 
  Har du i dagsläget inget engagemang alls i sociala medier kan det kännas hopplöst att nå ut. Strunta i call to actions – satsa i stället på att underhålla och bygga en målgrupp för framtida satsningar. 
 3. Andras omvärldsbevakning 
  Finns det intressant innehåll som någon annan publicerat? Dela det! Det är omöjligt att ensam bevaka en hel bransch och med hjälp av trovärdiga källor kan du vässa din egen relevans.    

 4. Innehåll som trendar 
  Håll koll på vad som trendar i sociala medier just nu och koppla de aktuella ämnena till ditt eget företags verksamhet. Rider du på trendvågen får du en skjuts i jakten på svårfångad uppmärksamhet. 

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Emma Pettersson


Emma Pettersson är digital strateg och expert på sociala medier. 2018 utsågs hon till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer av tidningen Resumé. På Appelberg hjälper hon kunder som Lärarförbundet, Scania och Bosch Siemens att öka räckvidden, växa affären och bygga varumärke online. Hon är också en av initiativtagarna till den ideella organisationen Födelsevrålet – Sveriges första brukarorganisation för födande före, under och efter förlossning.

Kontakta Emma Pettersson
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.