Content marketing

3 orsaker till att din content marketing misslyckas

11 januari, 2018 Petra Malm

Siktet på målgruppen är riktat, innehållet utskjutet men effekten uteblir. Varför misslyckas din content marketing? 

Inom content marketing finns det inget värre än utebliven effekt, och det värsta är att orsaken ofta är densamma. Vi investerar all energi i produktionen men glömmer spridningen och förväntar oss att vårt geniala budskap ska lyfta på egen hand. Som bäddat för ett misslyckande. 

Därför misslyckas din content marketing 

 1. Du glömde spridningen

  Det spelar ingen roll hur bra innehållet är. Saknas budget eller spridningsstrategi kommer effekten sannolikt att utebli. Planera din content marketing och hjälp den på traven med annonsering i sociala medier och Google AdWords. 

  LÄSTIPS: 4 lärdomar om social media management
 2. Du maxar inte storyn

  Bra berättelser går alltid att maximera, både format och kanaler. En intervju kan resultera i en artikel, ett blogginlägg, ett nyhetsbrev, en film, en infograf och en podcast – för såväl webb och sociala medier som tv.
 3. Du jobbar inte vidare

  Fick ditt innehåll inte den effekt du förväntade dig? Jobba vidare! Gör ändringar i nyhetsbrevet, justera artikeln eller klipp om filmen. Fortsätt också att publicera i sociala medier – bra innehåll har lång marknadsföringslivslängd.

  LÄSTIPS: Vad är effekt?
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Petra Malm


Petra Malm är redaktionschef för Appelbergs ekonomidesk. Hon har arbetat som journalist i över 20 år med inriktning på ekonomi- och finansfrågor.

Kontakta Petra Malm
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.