Content marketing, Nyhetsbrev

3 frågor till vår Marketing Automation Manager om nyhetsbrev

1 januari, 2016 Johannah Lindquist

3 frågor till Johanna Lindqvist, Marketing Automation Manager på Appelberg om nyhetsbrevstrender 2017. 

Nyhetsbrev – mossigt eller trendigt?
Varken eller skulle jag säga. Nyhetsbrev har funnits ett bra tag och kommer att finnas i fortsättningen också. Lite som böcker. Däremot kan jag känna mig mer och mer tveksam till just ordet ”nyhetsbrev”. Det är snarare kommunikation via e-post eller e-postmarknadsföring. Det är inte ett kommunikationsredskap som fungerar för alla målgrupper men i sammanhanget B2B är det en ypperlig kanal för att nå sina kunder. 


Vad är trendigast just nu?
Att väva samman e-postkommunikationen med marketing automation är en växande trend och jag tror att många som jobbar med content marketing och nyhetsbrev kan ta till sig mycket av det tänket. 

 

Finns det något magiskt svar på frågan om hur många nyhetsbrev i månaden man ska skicka ut?
Kort svar: nej. För att knyta an till föregående fråga så har det väldigt lite att göra med vad vi tycker är ett bra antal utskick per månad, utan mer med när mottagaren vill ha nyhetsbrevet och är som mest mottaglig för information från oss.

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Johannah Lindquist


Johannah Lindquist är projektledare och digital strateg. Hennes hjärta klappar lite extra för nyhetsbrev. Ett medie hon tycker är idealiskt för att sprida content samtidigt som det ger möjlighet att mäta resultatet. På Appelberg har Johannah haft flera olika roller; webbredaktör, produktionschef och projektledare. En renässansmänniska som har lika bra koll på budgetar som kod. På Appelberg jobbar hon bland annat med kunder som Hjärt-Lungfonden, Scania, Grant Thornton och Swedol. Kontakta Johannah om du vill ha en rutinerad projektledare eller om du vill veta mer om e-postmarknadsföring.

Kontakta Johannah Lindquist
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.