Pressrelease

Vi växer: Mediaplanet Group bildar Europas största content marketing-grupp

23 augusti, 2017 Appelberg

(2017-08-23) Våra ägare Mediaplanet Group har gått ut med pressreleasen nedan. I och med förvärvet ingår Appelberg nu i Europas största mediebolag inom content marketing.
– För våra kunder innebär detta ökade möjligheter till ännu bättre effekt på sin kommunikation, säger Göran Lind, tf vd för Appelberg.

Pressmeddelande

Mediaplanet Group meddelar att man förvärvar samtliga aktier i N365 Group (tidigare Nyheter365). Genom förvärvet bildar Mediaplanet Group Europas största mediebolag inom content marketing med siktet inställt på fortsatt geografisk expansion. 

N365 Group har sedan starten 2012 haft en snabb utveckling och blivit en tongivande content marketing-leverantör på den svenska marknaden. Med huvudfokus på datadriven native advertising och med nyhetssajten Newsner slår de ständigt nya trafikrekord. På sina sajter, uppdelade på 17 språk, redovisas 50+ miljoner unika besökare per månad. För video publicerad på Facebook räknas den unika räckvidden till 500+ miljoner i månaden. Det gör Newsner till en av världens största virala sajter.

I Mediaplanet Group förenas N365 Group med det internationellt etablerade Mediaplanet, verksamma i 16 länder i Europa och Nordamerika samt Appelberg, en av Sveriges ledande content-byråer, vars nisch ligger i B2B-kommunikation för några av Sveriges största företag.

– I framtiden kommer content marketing vara grunden för all marknadskommunikation. Nu bygger vi det moderna mediehuset där vi genom Mediaplanet, N365 Group och Appelberg kan erbjuda en totallösning som förenar content-produktion som ger effekt, målgruppsanpassad distribution och förmågan att hjälpa varumärken att driva trafik som konverterar både på lång och kort sikt. Inledningsvis kommer N365 Group fortsätta precis som vanligt, men planen är att integrera bolagen mer över tid, säger Richard Julin, vd och koncernchef Mediaplanet Group.

N365 Group ser stora möjligheter att etablera sig på nya marknader med stöd av Mediaplanet Groups erfarenhet av global expansion:

– Det finns många spännande synergieffekter med att vi blir en del av Mediaplanet Group. Deras geografiska spridning, säljorganisation och erfarenhet av att internationalisera bolag ger oss stora möjligheter att skala upp och få en snabb närvaro på den internationella scenen, säger Johan Rikner, vd N365 Group. 

Mediaplanet Group består efter förvärvet av Mediaplanet, N365 Group och Appelberg med cirka 500 anställda och en omsättning på 700 MSEK.  

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Appelberg


Appelberg är en av Sveriges största contentbyråer. Vi är inriktade på B2B-kommunikation och har flera av Sveriges starkaste varumärken på kundlistan. Kontakta oss om du vill göra bättre content marketing.

Kontakta Appelberg
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.