Vi är Appelberg

Hej jag heter Helene! Ny redaktör på Affärsvärlden

10 februari, 2016 Ammi Bohlin

I början av februari började Helene Rothstein Sylvesten som redaktör för Affärsvärlden via Appelbergs dotterbolag A Publishing Partner.

Helene-Rothstein-Sylvesten.jpg

 

Vad ska du göra på Appelberg/A Publishing Partner?
– Jag är redaktör för delar av tidningen Affärsvärlden. Det innebär bland annat att jag är med och planerar vem som ska intervjuas och dessutom skriver jag en del själv. Det är ett jätteroligt jobb!

Vad gjorde du innan du kom till oss?
– Jag har jobbat som journalist i drygt tio år. Kommer närmast från Spoon där jag bland annat var reporter och webbredaktör för Besöksliv som är hotell- och restaurangbranschens affärstidning. Jag hann även med en del native-projekt för deras dotterbolag Brand Publishing. Dessförinnan var jag redaktör för Nyföretagarcentrums tidning. Och innan dess frilansade jag en del, bland annat för Affärsvärlden. Men jag har också jobbat som lokalreporter på Ystads Allehanda, på Realtid, Aftonbladet Nya Medier och Göteborgs-Posten. Mitt specialintresse inom näringslivet har varit de affärsjuridiska byråerna – det är inte så många som intresserar sig för dem, vilket är synd eftersom det är en väldigt orolig bransch att följa.

Har du någon eller några favoritsiter?
– I princip alla nyhetssajter, men ibland sitter man så tajt till att det kan ha hänt något stort som man kan ha missat eftersom man bara suttit och skrivit en hel dag utan paus. Då har jag ganska stor nytta av mobilen och alerts från Ekot, Sveriges radio, Twitter eller Omni. Sen har jag en förkärlek för nördiga bloggar om specialintressen. En nördig blogg som verkligen tog mig med storm är till exempel www.shoegazing.se.

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Ammi Bohlin


Ammi Bohlin är COO på Appelberg och har arbetat med digital kommunikation sen 1999. Hon älskar Internet och datadriven kreativitet. Hör av dig till Ammi om du vill prata affärsmöjligheter, samarbeten eller om du vill bli en av oss.

Kontakta Ammi Bohlin
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.