Nominering

Appelberg nominerad i Svenska Designpriset

1 september, 2017 Tom Barette

I år har vi två vinstchanser i Svenska Designpriset – tävlingen för alla som jobbar med grafisk design. Filmen "Dahl 100 år" kan vinna pris för bästa film och SIS medlemstidning "Magasinet S" i kategorin redaktionellt. 

– Nomineringarna till Svenska Designpriset är ett kvitto på att Appelberg levererar kreativitet, kvalitet och håller fast vid en av grundpelarna inom content marketing – ett konsekvent designspråk. Det är något vi prioriterar, oavsett kanal och format, säger Tom Barette, designchef på Appelberg.

 

Rörlig bild: Dahl 100 år (Dahl)

Genom att berätta om den generella utvecklingen inom VVS och sanitet i Sverige under 100 år, knyter vi en hel bransch till Dahl. Med glimten i ögat och gott hantverkskunnande inom motion design och ljuddesign lyfter vi fram en kund som vågar bjuda på sig själv.

Team: Elin Sahlstöm (producent), Malin Nyqvist (animation och regi), Richard Bunke (research och manus), Rasmus Lindgren (ljuddesign) och Niclas Grängsjö (design).

 

Redaktionellt: Magasinet S (SIS)

I Magasinet S jobbar vi med en enkel och instrumentell form där bild och illustration får ta plats. Ambitionen är ett seriöst anslag med överraskande och tankeväckande bildjournalistik.

SIS_01.jpg

Team: Markus Ljungblom och Cecilia Farkas (båda formgivning) samt Petra Lodén (projektledning). 


Rösta på oss på Svenska Designprisets hemsida! Omröstningen drar igång den 4 september (redaktionellt) och 11 september (rörlig bild). 

Rösta här

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Tom Barette


Tom Barette är designchef på Appelberg. Han är utbildad i London och vid Hyper Island. Kontakta Tom om du vill veta mer om vårt erbjudande inom formgivning.

Kontakta Tom Barette
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.