Nominering

Appelberg nominerad i Svenska Designpriset

1 september, 2017 Tom Barette

I år har vi två vinstchanser i Svenska Designpriset – tävlingen för alla som jobbar med grafisk design. Filmen "Dahl 100 år" kan vinna pris för bästa film och SIS medlemstidning "Magasinet S" i kategorin redaktionellt. 

– Nomineringarna till Svenska Designpriset är ett kvitto på att Appelberg levererar kreativitet, kvalitet och håller fast vid en av grundpelarna inom content marketing – ett konsekvent designspråk. Det är något vi prioriterar, oavsett kanal och format, säger Tom Barette, designchef på Appelberg.

 

Rörlig bild: Dahl 100 år (Dahl)

Genom att berätta om den generella utvecklingen inom VVS och sanitet i Sverige under 100 år, knyter vi en hel bransch till Dahl. Med glimten i ögat och gott hantverkskunnande inom motion design och ljuddesign lyfter vi fram en kund som vågar bjuda på sig själv.

Team: Elin Sahlstöm (producent), Malin Nyqvist (animation och regi), Richard Bunke (research och manus), Rasmus Lindgren (ljuddesign) och Niclas Grängsjö (design).

 

Redaktionellt: Magasinet S (SIS)

I Magasinet S jobbar vi med en enkel och instrumentell form där bild och illustration får ta plats. Ambitionen är ett seriöst anslag med överraskande och tankeväckande bildjournalistik.

SIS_01.jpg

Team: Markus Ljungblom och Cecilia Farkas (båda formgivning) samt Petra Lodén (projektledning). 


Rösta på oss på Svenska Designprisets hemsida! Omröstningen drar igång den 4 september (redaktionellt) och 11 september (rörlig bild). 

Rösta här

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Tom Barette


Tom Barette är designchef och senior art director på Appelberg. Han är utbildad i London och vid Hyper Island. Han har jobbat med kunder som Scania, ABB, KPMG och Microsoft. I London har Tom bland annat arbetat på tidskrifterna The Lawyer, The Guardian och Financial Times. Kontakta Tom om du vill veta mer om vårt erbjudande inom formgivning.

Kontakta Tom Barette
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.