Almedalen

Almedalen eller inte Almedalen – här är svaret

6 februari, 2018 Kristin Djerf

Det är färre än 150 dagar kvar till årets Almedalsvecka och hög tid att sätta ner foten. Ska du och din organisation åka dit eller inte? 

Vår projektledare och Almedalsveteran Kristin Djerf har ett enkelt svar på den frågan. Om du har skäl att tro att frågor som påverkar din verksamhet eller bransch kommer att diskuteras under Almedalsveckan – åk dit och delta i samtalet.

Åk dit och träffa människor som har betydelse för dig. Boka möten, knyt kontakter och delta på seminarier. Har du ett unikt perspektiv att lyfta – ordna ett eget evenemang och bjud dit de viktigaste opinionsbildarna och beslutsfattarna. Ett eget arrangemang, med tillräckligt intresseväckande innehåll, är inte bara ett sätt att säkerställa att ditt perspektiv kommer upp på agendan och hörs av rätt personer. Det är också något att knyta upp kommunikation och innehåll kring både före, under och efter Almedalsveckan.


Almedalen utan eget event

Men även utan eget event finns det många anledningar att vara på plats under veckan. Det finns andra sätt att få ut sitt budskap. Det officiella programmet publiceras i mars och uppdateras fram tills veckan börjar – hör av dig till arrangörer av evenemang där du har något att tillföra och erbjud dina tjänster som paneldeltagare eller medarrangör. Delta i seminarier och ställ frågorna som lyfter dina intressen. Mingla med personer med expertkunskaper eller inflytande inom ditt område.


Den absolut främsta anledningen till att vara på plats under Almedalsveckan är människorna som är där. Aldrig annars samlas så många opinionsbildare, beslutsfattare och experter på samma plats. Boka upp så många möten du kan i förväg, men för många är det de informella mötena som är det största värdet. Du knyter kontakter med människor du inte skulle ha träffat annars, hittar nya sammanhang och nya bundsförvanter. Ett tips är att inte åka hem så fort du klarat av ditt seminarium eller den planerade agendan utan stanna någon dag till och lyssna, mingla och gå omkring i Visby.

New call-to-action
Almedalsveckan 2018

Förra året besökte drygt 40 000 personer Almedalsveckan och över 4 000 evenemang arrangerades. Räkna med att Almedalen blir minst lika välbesökt i år. Åtta av tio partiledare har hittills bekräftat att de kommer att hålla tal, bara S och MP återstår att meddela vem som håller talet på deras partidagar. 2018 är det inte bara valår, det är också 50 år sedan det första talet hölls i Almedalen. Sommaren 1968 talade Olof Palme för första gången från ett lastbilsflak vid Almedalen vilket var ursprunget till politikerveckan.

Appelberg kommer att vara på plats under Almedalsveckan och producera content åt våra kunder. Behöver du också hjälp? Kontakta våra Almedalsexperter


Här kan du läsa mer om allt vi kan hjälpa dig med!

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Kristin Djerf


Kristin Djerf är projektledare som rattar kunder som KTH och SIS. Senast kommer hon från Dagens Media där hon främst bevakade digitaliseringen inom kommunikations- och mediebranschen.

Kontakta Kristin Djerf
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.