Content marketing, Effekt, Native

Allt du behöver veta
om native advertising

28 februari, 2018 Appelberg

Vad innebär native advertising, vilka företag passar marknadsföringen för och när? Nativeexperten och koncernkollegan Nyheter365 reder ut frågetecknen. 

Sedan hösten 2017 har Mediaplanet Group, som Appelberg ingår i, en ledande aktör inom native advertising i koncernen. Redaktionschef Isabel Svensson delar med sig av nativeexpertisen på Nyheter365.

 

Vad är native advertising?

Native advertising är ett sätt att göra marknadsföring mer intressant för mottagaren och mer effektivt för annonsören där annonserna utformas som övrigt redaktionellt innehåll på medieplattformen man syns på.

Native advertising berättar annonsörens budskap med en intressant story – som antingen kan leda till konvertering eller ökad varumärkeskännedom. Och vad som är en bra story får siffrorna visa. För N365 handlar det om att finna vad som är rätt story genom att jobba intensivt med datadriven optimering under hela kampanjen. Uppföljning och analys är en stor del av vårt dagliga arbete och gör att vi ständigt kan ligga i framkant.

 

Vilken typ av företag passar native för?

Alla! Vi jobbar med såväl små som stora företag, inom alla segment. Det kan till exempel vara ett bra sätt för utbildningsarrangörer att få in anmälningar, banker att upplysa om nya amorteringskrav, bilhandlare att driva provkörningar eller för resebyråer att sälja upplevelser. Native advertising passar oavsett mål eller medie.

 

När ska man använda sig av native?

Jag tycker att alla bör inkludera native advertising i sin marknadsföring. Det är ett otroligt effektivt sätt att nå ut till sin befintliga målgrupp men också att hitta en ny. Många kanske tänker att native bara förekommer som annonspuffar på webben, men vi jobbar framgångsrikt i flera olika kanaler – även i print, radio, tv och utomhus. Det gäller att man hela tiden vågar testa nya kanaler, placeringar och innehåll och gör noggrann uppföljning och analys – och därefter vidareutvecklar koncepten.

 

Isabel Svenssons tips: Så lyckas du med native advertising


  1. Följ alltid upp resultat, analysera och vidareutveckla innehållet.
  2. Lita på leverantören och låt siffrorna visa vad som fungerar.
  3. Våga alltid testa nya kanaler, placeringar och format. Branschen och mottagarnas beteenden förändras ständigt.

    LÄSTIPS: Mediaplanet Group bildar Europas största content marketinggrupp
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Appelberg


Appelberg är en av Sveriges största contentbyråer. Vi är inriktade på B2B-kommunikation och har flera av Sveriges starkaste varumärken på kundlistan. Kontakta oss om du vill göra bättre content marketing.

Kontakta Appelberg
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.