Content marketing

Alla företag kan ha nytta av en strategi för content marketing

15 september, 2014 Eriq Agelii

Det surras så mycket om det vi håller på med, men content marketing, vad är det egentligen? Vad skiljer egentligen content marketing från till exempel PR, marknadsföring, community management och andra i allra högsta grad sammanlänkade specialområden?

Ja, detta tål ju att diskuteras såklart, men ett sätt att se på det är att samtliga dessa specialområden i allra högsta grad är beroende av innehåll, content. Och eftersom samtliga dessa områden har som syfte att vara marknadsdrivande på ett eller annat sätt så har de även detta gemensamt.

Därför skulle man kunna säga att content marketing är det som ger alla andra metoder relevans och värde. Och just därför, eftersom det kan användas i så många olika syften och kan ta sig fundamentalt olika uttryck beroende på hur den ska användas och var den ska placeras i det kommunikativa ekosystemet, så finns det mycket att tjäna på att sätta syftet med sin content marketing först. 

 

5 frågor att ställa när du gör en contentstrategi

 
 1. Vad är mitt mål?

  Öka konverteringen på min webbplats?
  Öka mina kunders lojalitet?
  Stärka värdegrunden i mitt varumärke?

 2. Vem är relevant för mig och varför?

  Och vem är jag relevant för och varför?

  Vad vill jag berätta för dem? Och varför?

 3. Hur ska vi berätta det här?

  På vilket sätt får vi bäst synergier med de människor som behöver oss och som vi behöver. Vilket budskap?
  Vilken förpackning av budskapet?
  Vilken kanal?
  Vilka mål har vi?
  Vad vill vi ha för respons?
  Hur följer vi upp responsen?

Har du detta på plats så kommer jobbet att bli så mycket lättare, och framförallt mer effektivt. Det här kallar vi på Appelberg för contentstrategi.

Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.

Eriq Agelii


Eriq Agelii har jobbat med media och kommunikation i över 25 år. Han har stor erfarenhet av att arbeta med stora grossister som Dahl och Swedol. Eriq är en kreativ själ som stolt levererar med kvalitet och innovation. Kontakta Eriq om du vill ha en rutinerad projektledare och redaktör till dina projekt.

Kontakta Eriq Agelii
Photo of a dimly lit room with a computer interface terminal.